Grzyby smażone na bekonie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grzyby smażone na bekonie

Potrzebne składniki

• 50 dkg prawdziwków,
• 10 dkg wędzonego bekonu,
• 1 łyżka posiekanej naci pietruszki,
• 1 z±bek czosnku.
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Grzyby oczy¶cić, umyć dokładnie, os±czć, osuszyć i pokrajać wzdłuż w plasterki o grubo¶ci ok. 0.5 cm, razem z trzonami. Oczyszczony bekon pokrajać w plasterki, lekko podsmażyć i wyj±ć. Na wytopionym tłuszczu obrumienić grzyby, oprószyć sol± i pieprzem, dodać bekon, skropić odrobin±, przykryći poddusić, tak by woda wyparowała. Odstawić, dodać posiekany czosnek, wyłożyć na półmisek i posypać naci± pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)