Krem bawarski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Agnieszka19891
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dla smakoszy

Potrzebne składniki

• mleko - 500 ml
• śmietanka 30% (kremówka) - 125 ml
• cukier - 30 g
• żółtka jaj (3szt.) - 60 g
• wanilia - 1 laska
• żelatyna - 8 g

Etapy przyrządzania

1
Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. Mleko zagotować z dodatkiem wanilii. Wybić jaja - oddzielić białka od żółtek. Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę. Rozpuścić żelatynę w gorącym mleku. Połączyć mleko z masą jajeczną ciągle ubijając. Ochłodzić masę do lekkiego stężenia. Dodać ubitą śmietankę lekko mieszając. Schłodzić krem pod przykryciem przez 3 godziny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher