|
||||||||||
Zupa jarzynowaKrótki opis potrawyzdrowa i witaminowaPotrzebne składniki mały kalafior - 1 szt. fasolka szparagowa - 200 g zielony groszek - 0,5 szkl. marchewka - 2 szt. ziemniaki - 2 szt. gotowany i posiekany szpinak - 1 łyżka(i) mleko - 0,5 l mąka - 2 łyżka(i) masło - 2 łyżka(i) nać pietruszki, sól Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Zagotować osoloną wodę (0,75 l) i dodać różyczki kalafiora, pokrojoną na cienkie plasterki marchew, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz fasolkę szparagową.
Po 20 min. gotowania dodać zielony groszek i gotować warzywa do miękkości, nie dopuszczając jednak do ich zagotowania.
Mąkę rozprowadzić zimnym mlekiem, zmieszać z zupą, dodać szpinak i zagotować.
Po zdjęciu z ognia włożyć do zupy masło oraz garść posiekanej naci pietruszki.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|