Zupa jarzynowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowa i witaminowa

Potrzebne składniki

• mały kalafior - 1 szt.
• fasolka szparagowa - 200 g
• zielony groszek - 0,5 szkl.
• marchewka - 2 szt.
• ziemniaki - 2 szt.
• gotowany i posiekany szpinak - 1 łyżka(i)
• mleko - 0,5 l
• mąka - 2 łyżka(i)
• masło - 2 łyżka(i)
• nać pietruszki, sól

Przydatne akcesoria

garnek

Etapy przyrządzania

1
Zagotować osoloną wodę (0,75 l) i dodać różyczki kalafiora, pokrojoną na cienkie plasterki marchew, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz fasolkę szparagową. Po 20 min. gotowania dodać zielony groszek i gotować warzywa do miękkości, nie dopuszczając jednak do ich zagotowania. Mąkę rozprowadzić zimnym mlekiem, zmieszać z zupą, dodać szpinak i zagotować. Po zdjęciu z ognia włożyć do zupy masło oraz garść posiekanej naci pietruszki.

Jak podawać?

na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher