Turystyczna sałatka

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

T± sałatkę można zabrać w dług± podróż, wyjazd.

Potrzebne składniki

• pomidory - 4 szt.
• rodkiewki - 1 pęczek
• jajka - 4 szt.
• sałata zielona lub roszponka - kilka li¶ci
• żółty ser - 10 dag
• oliwa z oliwek - 2 łyżka(i)
• czerwony ocet winny - 2 łyżka(i)
• cebulka dymka - 2 szt.
• sól czosnkowa - do smaku
• pieprz naturalny lub ziołowy - do smaku

Etapy przyrządzania

1
1. Sałatę umyć, osuszyć, umyć żodkiewki, pokroić w kr±żki. 2. Jajka ugotować na twardo. 3. Cebulki umyć, posiekać drobno razem ze szczypiorkiem, pomidory umyć (nie zdejmować skórki), pokroić. 4. Do dużego słoika włożyć sałatę, cebulki, rzodkiewkę, pomidory, opruszyć sol± czosnkow± i pieprzem, wymieszać, skropić octem winnym i oliw± z oliwek, zamkn±ć słoik, wstawić do lodówki. 5. Przed wyjazdem dodać pokrojone jajka i ser, wymieszać. Podawać z pieczywem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)