Makaron z warzywami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Chiny
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kuchnia chińska

Potrzebne składniki

• pieczarki - 6 szt.
• kalarepa - 1/2 szt.
• marchewka - 3 szt.
• chiński makaron jajeczny - 25 dag
• sos sojowy - 1 łyżka(i)
• olej - 3 łyżka(i)
• sól cukier
• mąka ziemniaczana
• bulion

Etapy przyrządzania

1
Warzywa i pieczarki drobno pokroić i mieszając smażyć 5 min na oleju. Wyjąć łyżką cedzakowa
2
Na tym samym oleju zarumienić namoknięty makaron. Dodać warzywa wymieszać i przełożyć na półmisek.
3
Na patelnię wlać sos sojowy, 3 łyżki bulionu, pół szklanki wody, dodać łyżeczkę cukru, mąkę ziemniaczaną i sól. Sos zagotować i polać makaron.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher