|
|||||||||
Makaron z warzywamiKrótki opis potrawykuchnia chińskaPotrzebne składniki pieczarki - 6 szt. kalarepa - 1/2 szt. marchewka - 3 szt. chiński makaron jajeczny - 25 dag sos sojowy - 1 łyżka(i) olej - 3 łyżka(i) sól cukier m±ka ziemniaczana bulion Etapy przyrządzania1
Warzywa i pieczarki drobno pokroić i mieszaj±c smażyć 5 min na oleju. Wyj±ć łyżk± cedzakowa
2
Na tym samym oleju zarumienić namoknięty makaron. Dodać warzywa wymieszać i przełożyć na półmisek.
3
Na patelnię wlać sos sojowy, 3 łyżki bulionu, pół szklanki wody, dodać łyżeczkę cukru, m±kę ziemniaczan± i sól. Sos zagotować i polać makaron.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |