Piernik czaj

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Koszt:
22 PLN
Kaloryczność:
375 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• mąka - 3 szkl.
• miód płynny - 1 szkl.
• olej - 1 szkl.
• cukier - 4 łyżka(i)
• przyprawa do piernika
• jajka - 4
• soda oczyszczona - 2 łyżeczka(i)
• czarna herbata - 2-3 łyżka(i)
• powidła śliwkowe

Etapy przyrządzania

1
Herbatę zalać szklanką wrzątku. Jaja rozbić . Żółtka utrzeć z cukrem, z miksować z miodem olejem, chłodną przecedzoną herbatą i powoli wsypywaną mąką wymieszaną z sodą. Z białek ubić sztywną pianę i starannie wymieszać z masą piernika. Podzielić ciasto na 3 równe części i osobno upiec w dużej prostokątnej blasze . Wystudzone placki przełożyć powidłami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)


ile trzeba piec I w ilu stopniach ?
autor: Anonim dodany dnia 2014-12-23 16:08:45
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher