|
|||||||||
kurcze pieczone Au NaturelKrótki opis potrawykurcze pieczone Au NaturelPotrzebne składniki brojler (ok. 80 dag) - 1 szt. sól czosnkowa - 1 szczypta(y) naci pietruszki - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Tuszkę oczyszczamy, myjemy, osuszamy. Nacieramy sol± czosnkow± na powierzchni i wewn±trz jamy brzusznej. Pietruszkę myjemy, os±czamy, wkładamy do wnętrza jamy brzusznej kurczaka razem z odkrajanymi skrzydełkami. Spinamy szpilkami do drobiu. Mocujemy nóżki, wkładaj±c je w otwory utworzone przez nadcięcia w dole jamy brzusznej. Uformowan± tuszkę układamy w brytfannie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika lub pieczemy w prodiżu. Pod koniec podlewamy wrz±c± wod±. Upieczonego kurczaka kroimy na porcje, układamy na ogrzanym półmisku. Podajemy z dodatkiem ziemniaków pieczonych (1-2 na porcję) i z surówkami lub warzywami gotowanymi podawanymi na gor±co albo na zimno. Kurczę pieczone au naturel możemy także podawać na zimno z dodatkiem sałatek z warzyw.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |