kurcze pieczone Au Naturel

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kurcze pieczone Au Naturel

Potrzebne składniki

• brojler (ok. 80 dag) - 1 szt.
• sól czosnkowa - 1 szczypta(y)
• naci pietruszki - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Tuszkę oczyszczamy, myjemy, osuszamy. Nacieramy sol± czosnkow± na powierzchni i wewn±trz jamy brzusznej. Pietruszkę myjemy, os±czamy, wkładamy do wnętrza jamy brzusznej kurczaka razem z odkrajanymi skrzydełkami. Spinamy szpilkami do drobiu. Mocujemy nóżki, wkładaj±c je w otwory utworzone przez nadcięcia w dole jamy brzusznej. Uformowan± tuszkę układamy w brytfannie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika lub pieczemy w prodiżu. Pod koniec podlewamy wrz±c± wod±. Upieczonego kurczaka kroimy na porcje, układamy na ogrzanym półmisku. Podajemy z dodatkiem ziemniaków pieczonych (1-2 na porcję) i z surówkami lub warzywami gotowanymi podawanymi na gor±co albo na zimno. Kurczę pieczone au naturel możemy także podawać na zimno z dodatkiem sałatek z warzyw. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)