|
||||||||||
koniak jajecznyKrótki opis potrawynie ma jak dobry koniakPotrzebne składniki 3/4 szklanki spiritusu 1 laska wanili 1 szklanka cukru 5 żółtek 2 szklanki mleka Etapy przyrządzania1
Zalać wanilie spirytusem i pozostawić przez 2 dni.
Żółtka utrzeć z cukrem, zaparzyć 1 szklanka wrzącego mleka, ubijać na parze do zgęstnienia by nastepnie pozostawić do ostudzenia.
Po ostudzeniu dodać przegotowane zimne mleko i ubijając trzepaczką, dodawać powoli spirytus.
Wyjąć wanilie, a koniak wlać do butelek i zakorkować.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|