|
||||||||||
Gęś lub kaczka z brukwiąKrótki opis potrawyGęś lub kaczka z brukwiąPotrzebne składniki mięso gęsie - 75 dag zółta brukiew - 1 szt. ziemniaki - 1 kg majeranek - 1 szczypta(y) sól, pieprz - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Do gotującego się w osolonej wodzie mięsa dodajemy obraną i pokrajaną w paseczki brukiew i majeranek (najlepiej świeżą gałązkę). Gdy mięso i brukiew będą już dostatecznie miękkie, wykładamy je na miskę, a do wywaru wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po ugotowaniu dodajemy wyjęte uprzednio składniki, podgrzewamy, odstawiamy z ognia, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i przez 10-15 min trzymamy jeszcze w cieple.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|