Sękacz pieczony na rożnie

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: Michał Skawiński
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
dość zaawansowane
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• m±ka pszenna - 2 niepełne szkl.
• cukier puder - 1,75 szkl.
• masło - 300 g
• m±ka ziemniaczana - 150 g
• jajka - 12 szt.
• cukier waniliowy - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Oddzielamy białka od żółtek. Masło dokładnie ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy kolejno żółtka. Mieszamy z m±k± pszenn± oraz ziemniaczan± jak również cukrem wanilinowym. Ł±czymy z ubitymi na sztywno białkami. Drewniany dr±żek polewamy cienk± warstw± ciasta. Powoli obracamy nad małym ogniem, tak by powstały ciemne i jasne warstwy ciasta sękacz. Pozostałe ciasto polewamy cienkimi warstwami i pieczemy w ten sam sposób.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)