|
|||||||||
Sękacz pieczony na rożnieKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki m±ka pszenna - 2 niepełne szkl. cukier puder - 1,75 szkl. masło - 300 g m±ka ziemniaczana - 150 g jajka - 12 szt. cukier waniliowy - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Oddzielamy białka od żółtek. Masło dokładnie ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy kolejno żółtka. Mieszamy z m±k± pszenn± oraz ziemniaczan± jak również cukrem wanilinowym. Ł±czymy z ubitymi na sztywno białkami.
Drewniany dr±żek polewamy cienk± warstw± ciasta. Powoli obracamy nad małym ogniem, tak by powstały ciemne i jasne warstwy ciasta sękacz. Pozostałe ciasto polewamy cienkimi warstwami i pieczemy w ten sam sposób.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |