Dip szpinakowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Klaudia940
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

:)

Potrzebne składniki

• 1/2 paczki (250 g) mrożonego szpinaku
• 2 łyżki lekkiego majonezu
• 2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
• 1 cebula
• 50 g sera ple¶niowego (np. rokpolu)
• 1 łyżeczka przyprawy warzywnej typu Jarzynka

Etapy przyrządzania

1
Cebulę drobno siekamy. Ser rozcieramy. Rozmrożony szpinak odciskamy dokładnie z wody, np. na sitku. W misce mieszamy jogurt ze szpinakiem, posiekan± cebulk±, majonezem, serem i przypraw± warzywn±. Podajemy najlepiej od razu - w lodówce można przechować najwyżej 2-3 godziny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Klaudia940
Klaudia940
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (18)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)