|
|||||||||
Krewetki SmażoneKrótki opis potrawypolecamPotrzebne składniki Krewetki - 20 szt. Czosnek - 10 szt. Sól - 1/2 łyżeczka(i) Biały Pieprz - 1/2 łyżeczka(i) Ocet Winny - 1 łyżeczka(i) Oliwa lub Olej - 2 łyżka(i) Masło - 3 łyżka(i) Sok z Cytryny - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Krewetki obrać ze skorupek, usun±ć czarne żyłki, opłukać i ods±czyć. Dwa z±bki czosnku rozetrzeć z sol± i pieprzem, dolać ocet i polać tym krewetki. Odstawić na 30 minut. Pozostałe z±bki czosnku rozgnie¶ć, na patelni rozgrzać oliwę i masło, zeszklić czosnek na złoty kolor (2-3 minuty), włożyć krewetki i smażyć po 1,5 minuty z każdej strony. Gdy zrobi± się różowe i nieprzezroczyste, zdj±ć z ognia, usmażone krewetki skroplić sokiem z cytryny, wymieszać i podawać za ¶wież± bagietk±.
Jak podawać?podawac za swieżona bagietk± Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |