Krewetki Smażone

Aktualna ocena: 0
dodany przez: San
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Chiny
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Koszt:
40 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

polecam

Potrzebne składniki

• Krewetki - 20 szt.
• Czosnek - 10 szt.
• Sól - 1/2 łyżeczka(i)
• Biały Pieprz - 1/2 łyżeczka(i)
• Ocet Winny - 1 łyżeczka(i)
• Oliwa lub Olej - 2 łyżka(i)
• Masło - 3 łyżka(i)
• Sok z Cytryny - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Krewetki obrać ze skorupek, usun±ć czarne żyłki, opłukać i ods±czyć. Dwa z±bki czosnku rozetrzeć z sol± i pieprzem, dolać ocet i polać tym krewetki. Odstawić na 30 minut. Pozostałe z±bki czosnku rozgnie¶ć, na patelni rozgrzać oliwę i masło, zeszklić czosnek na złoty kolor (2-3 minuty), włożyć krewetki i smażyć po 1,5 minuty z każdej strony. Gdy zrobi± się różowe i nieprzezroczyste, zdj±ć z ognia, usmażone krewetki skroplić sokiem z cytryny, wymieszać i podawać za ¶wież± bagietk±.

Jak podawać?

podawac za swieżona bagietk± Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)