|
||||||||||
Sałatka ogórkowaKrótki opis potrawySałatka ogórkowaPotrzebne składniki 4 kg ogórków 1/2 kg marchwii 1/2 kg pietruszki 1/2 kg cebuli, 1 szkalnka octu 10%, 1 szklanka oleju, 60 g soli, 100 g cukru Etapy przyrządzania4
Wszystko włożyć do gorącego octu z olejem, solą i cukrem. Zagotować. Gorące wkłądać do słoików i mocno zakręcić. Pasteryzować 10- 15 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|