|
||||||||||
Smażone bakłażanyKrótki opis potrawybakłażanyPotrzebne składniki bakłażany - 2 szt. sól pieprz jajko - 1 szt. mleko - 1 łyżka(i) bułka tarta - 3/4 szkl. olej do smażenia Etapy przyrządzania1
2
Plastry bakłażana opłukać wodą, osuszyć.
3
Panierować najpierw w jajku rozmąconym z mlekiem i pieprzem, a potem w tartej bułce. Kłaść na dobrze rozgrzany tłuszcz, smażyć na rumiano.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|