Gulasz z kapusty

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
70 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Koszt:
20 PLN
Kaloryczność:
220 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pikantne danie

Potrzebne składniki

• biała kapusta - 1 kg
• salami - 100 g
• cebula - 2 szt.
• olej rzepakowy - 1 łyżka(i)
• rosół wołowy - 300 ml
• kminek - 1/2 łyżeczka(i)
• ocet z białego wina - 2 łyżka(i)
• kwaśne jabłka - 2 szt.
• sół, pieprz - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

garnek

Etapy przyrządzania

1
Zdjąć wierzchnie liście kapusty, usunąć głąb.Przekroić kapustę na połówki i pokroić w paski. Salami pokroić w kostkę. Obrać cebulę, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej w dużym garnku i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać pokrojone salami i kapustę, dusić około 10 minut na dużym ogniu. Wlać rosół, dodać kminek, ocet i gotować na małym ogniu około 30 minut. Obrać jabłka, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i drobno pokroić. Dodać do kapusty i gotować jeszcze przez 15 minut. Przyprawić wszystko do smaku solą i pieprzem.

Jak podawać?

w miseczkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher