|
||||||||||
Gulasz z kapustyKrótki opis potrawypikantne daniePotrzebne składniki biała kapusta - 1 kg salami - 100 g cebula - 2 szt. olej rzepakowy - 1 łyżka(i) rosół wołowy - 300 ml kminek - 1/2 łyżeczka(i) ocet z białego wina - 2 łyżka(i) kwaśne jabłka - 2 szt. sół, pieprz - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Zdjąć wierzchnie liście kapusty, usunąć głąb.Przekroić kapustę na połówki i pokroić w paski. Salami pokroić w kostkę. Obrać cebulę, pokroić w kostkę.
Rozgrzać olej w dużym garnku i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać pokrojone salami i kapustę, dusić około 10 minut na dużym ogniu. Wlać rosół, dodać kminek, ocet i gotować na małym ogniu około 30 minut.
Obrać jabłka, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i drobno pokroić. Dodać do kapusty i gotować jeszcze przez 15 minut. Przyprawić wszystko do smaku solą i pieprzem.
Jak podawać?w miseczkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|