|
||||||||||
Deser kawowy LUXKrótki opis potrawyGdy deser przygotowujemy dla dorosłych , możne na nasączone kawą biszkopciki wlać łyzkę likieru kawowego lub brendy.Potrzebne składniki biszkopty okrągłe - 12 szt. kawa rozpuszczalna dobrego gatunku - 2 łyżeczka(i) cukier - 1 łyżka(i) wiśnie drylowane - 5 łyżka(i) bita śmietana tarta gorzka czekolada Etapy przyrządzania1
Kawe zalewamy wżadkiem(1/2 szklanki) dodajemy cukier mieszamy. Na spodzie szerokich pucharków ujkładamy po 3 małe okragłe biszkopty, zalewamy 2 łyzki kawy pżykrywamy, odstawimy w chłodne miejsce aż ciasteczka pochłoną kawe. Przed podaniem rozkładamy w pucharkach przygotowane wiśnie , deser przybieramy bitą smietaną wisienką, i opruszamy tartą czekoladą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|