|
||||||||||
Sorbet żurawinowy na winieKrótki opis potrawypyszny deserPotrzebne składniki żurawina - 2 szkl. wytrawne czerwone wino - 1/2 szkl. cukier - 1 szkl. sok pomarańczowy - 1 i 1/2 szkl. otarta skórka z pomarańczy - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Wszystkie składniki mieszamy w rondlu. Podgrzewamy na małym ogniu, aż żurawiny zaczną się rozpadać. Wtedy przecieramy mieszankę przez sitko zawieszone nad miseczką, wyciskamy jak najwięcej soku. Studzimy i napełniamy foremki na kostki lodu. Przykrywamy folią i zamrażamy 5 godzin. Miksujemy zamrożony sorbet w malakserze i od razu podajemy z bitą śmietaną.
Smacznego!
Jak podawać?z bitą śmietaną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|