Sorbet żurawinowy na winie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny deser

Potrzebne składniki

• żurawina - 2 szkl.
• wytrawne czerwone wino - 1/2 szkl.
• cukier - 1 szkl.
• sok pomarańczowy - 1 i 1/2 szkl.
• otarta skórka z pomarańczy - 1 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Wszystkie składniki mieszamy w rondlu. Podgrzewamy na małym ogniu, aż żurawiny zaczną się rozpadać. Wtedy przecieramy mieszankę przez sitko zawieszone nad miseczką, wyciskamy jak najwięcej soku. Studzimy i napełniamy foremki na kostki lodu. Przykrywamy folią i zamrażamy 5 godzin. Miksujemy zamrożony sorbet w malakserze i od razu podajemy z bitą śmietaną. Smacznego!

Jak podawać?

z bitą śmietaną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher