Bigos z dorsza

Aktualna ocena: 0
dodany przez: bocian1986
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa dla miło¶ników ryb :)

Potrzebne składniki

• Dorsz - 60 dag
• Kapusta cukrowa - 60 dag
• Cebula - 2 szt.
• Słonina - 3 dag
• Tłuszcz - 5 dag
• M±ka - 3 dag
• Grzyby - 10 dag
• Jabłka - 10 dag
• Koncentrat pomidorowy - 3 dag
• Sól, cukier, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Dorsza oczy¶cić z łusek, sprawić, opłukać, odfiletować, zdj±ć skórę, obrać z o¶ci. Filety pokroić na porcje szeroko¶ci 1,5 cm. Z kręgosłupa i o¶ci ugotować 1/2 l wywaru. Grzyby suszone opłukać, ugotować, pokroić w cienkie paseczki. Kapustę obrać ze zwiędłych li¶ci, opłukać, cienko poszatkować, zalać 1/4 l wywaru z ryby, dodać grzyby z wywarem, obran±, pokrojon± w kr±żki cebulę, ugotować. Rybę posolić, oprószyć pieprzem, m±k±. Obsmażyć na tłuszczu z dwóch stron, położyć na wierzchu kapusty, gotować razem 15 minut. Kapustę doprawić zasmażk± przygotowan± na słoninie. Dodać jabłka opłukane, starte na tarce o drobnych otworach, włożyć koncentrat pomidorowy. Wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku sol±, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z ziemniakami. Ryby, z których można przygotować potrawę: karp, sum lub lin.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: bocian1986
bocian1986
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (7)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)