|
||||||||||
Sałatka fasolowa z pomidoramiKrótki opis potrawybardzo smacznaPotrzebne składniki Swieża fasola - 400 g pęczek dymki - 1 szt. cebula - 2 szt. oliwa z oliwek - 1 łyżka(i) duże pomidory - 2 szt. rosół mięsny - 1 łyżka(i) ocet z białego wina - 1 łyżka(i) cząber, pieprz, soł - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Umyć i przebrać fasolę, gotować około 10 minut w niewielkiej ilości osolonej wody. Ostudzić.
Obrać i oczyścić dymkę, drobno pokroić jasną i jasnozieloną część. Obrać i drobno pokroić cebulę. Rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę i dymkę.
Naciąć na krzyż skórkę na pomidorach, włożyć je nachwilę do wrzącej wody, a następnie wyjąć i ściągnąć skórkę. Miąższ pokroić w dużą kostkę.
Ugotowaną fasolkę przekroić na połówki, wymieszać z pokrojonymi pomidorami i cebulą. Dodać rosół, ocet i cząber. Odstawić na około 30 minut do ostygnięcia. Przyprawić solą i pieprzem, podawać z gorącymi tostami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|