Sos węgierski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonały do zrazów,klusek,kopytek.

Potrzebne składniki

• smalec - 40 g
• cebula - 50 g
• mąka - 40 g
• przecier pomidorowy - 1 szkl.
• sól,cukier
• papryka - 1/2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Pokrojoną cebulę usmażyć na tłuszczu,dodać mąkę,zasmażyć ,a następnie rozprowadzić przecierem pomidorowym i szklanką rosołu warzywnego.Po zagotowaniu dodać śmietanę,sól,cukier,i paprykę.Sos podawać do kiełbasy na gorąco,do zrazów,klusek ,kopytek.

Jak podawać?

na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher