|
||||||||||
Sos węgierskiKrótki opis potrawydoskonały do zrazów,klusek,kopytek.Potrzebne składniki smalec - 40 g cebula - 50 g mąka - 40 g przecier pomidorowy - 1 szkl. sól,cukier papryka - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Pokrojoną cebulę usmażyć na tłuszczu,dodać mąkę,zasmażyć ,a następnie rozprowadzić przecierem pomidorowym i szklanką rosołu warzywnego.Po zagotowaniu dodać śmietanę,sól,cukier,i paprykę.Sos podawać do kiełbasy na gorąco,do zrazów,klusek ,kopytek.
Jak podawać?na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|