DUSZONA GOLONKA

Aktualna ocena: 0
dodany przez: edytaka74
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Niemcy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

chyba sporo kalorii ma ale mozna czasami sobie powowlic

Potrzebne składniki

• golonka - 1 kg
• sól - 2 dag
• pieprz - 2 dag
• majeranek - 3 dag
• czosnek granulowany - 2 dag
• olej słonecznikowy - 5 łyżka(i)
• cebula granulowana - 2 dag
• lisc laurowy - 3 szt.
• ziele angielskie - 5 szt.

Etapy przyrządzania

1
Golonko umyć i osuszyć (w razie potrzeby opalić nad ogniem lub oskrobać). Obsypać solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem i cebulą. Włożyć do lodówki na około 1 ½ godziny. Następnie zrumienić na oleju. Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości (około 2 godziny). Od czasu do czasu obracając golonko i dolewając wody. Duszone golonko podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztardą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
Najczęściej szukacie
© 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher