|
|||||||||
DUSZONA GOLONKAKrótki opis potrawychyba sporo kalorii ma ale mozna czasami sobie powowlicPotrzebne składniki golonka - 1 kg sól - 2 dag pieprz - 2 dag majeranek - 3 dag czosnek granulowany - 2 dag olej słonecznikowy - 5 łyżka(i) cebula granulowana - 2 dag lisc laurowy - 3 szt. ziele angielskie - 5 szt. Etapy przyrządzania1
Golonko umyć i osuszyć (w razie potrzeby opalić nad ogniem lub oskrobać). Obsypać sol±, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem i cebul±. Włożyć do lodówki na około 1 ½ godziny. Następnie zrumienić na oleju. Zalać wod±, dodać li¶cie laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem na ¶rednim ogniu do miękko¶ci (około 2 godziny). Od czasu do czasu obracaj±c golonko i dolewaj±c wody.
Duszone golonko podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztard±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |