Jaja faszerowane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

faszerowane jajka

Potrzebne składniki

• 9 jaj
• 250 g wędzonych sardynek
• 1 łyżeczka masła
• 2 łyżeczki ketchupu
• sól pieprz
• 2 łyżeczki śmietany
• 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
• sos Worcester

Etapy przyrządzania

1
Jaja ugotować na twardo. Usunąć skorupki przepołowić, Wydrążyć żółtka i zachować.
2
Przygotować trzy rodzaje farszu. 1:Sardynki wymieszać z odrobiną masła i 3 żółtkami. 2 wymieszać ketchup z Olą i pieprzem, śmietaną i 3 żółtkami 3. zioła wymieszać z sosem Worcester, 3 żółtkami solą i pieprzem.
3
Połówki jajek wypełnić dowolnym farszem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher