|
||||||||||
Miodownik z krememKrótki opis potrawyciastoPotrzebne składniki masło - 1 kostka(i) miód - 2 łyżka(i) cukier puder - szklanka + 3 łyżki mąka - 4 szkl. soda - 1 łyżeczka(i) jajka - 2 szt. mleko - 1/2 l budyń waniliowy rodzynki - 5 dag Etapy przyrządzania2
Dodać miód i 1 szklankę cukru pudru. Gotować na wolnym ogniu ok 5 minut, cały czas mieszając
3
Przestudzić, mieszająć od czasu do czasu. Do ciepłej masy dodać mąkę, sodę oraz jajka. Dokładnie wymieszać.
4
Ciasto podzielić na 2 części. Każdą porcję ciasto pieć oddzielnie przez mniej więcej 15 min
5
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu.
6
7
Posmarować jeden placek masą i przykryć drugim. Gotowe ciasto odstawić na conajmniej osiem godzin w chłodne miejsce, cy placki nasiąkły kremem i zmiękły.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|