Chłodnik buraczany

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna zupa na upalne dni

Potrzebne składniki

• 1 l jogutru, kefiru lub kwaśnego mleka
• 30 dag świeżych ogórków
• 4 łyżki koncentratu burakowy
• sok z cytryny
• po jednym pęczku koperku i szczypiorku
• 11 ząbek czosnku
• sól i biały pieprz
• odrobina przyprawy do zup
• 4 jajka

Etapy przyrządzania

1
Koncentrat barszczu wymieszac z jogurtem, zasiadłym mlekiem lub kefirem, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i rozstartym z solą czosnkiem. Schłodzić. Ogórki pokroić w kosteczkę, posiekać koperek i szczypiorek. Wymieszać ze schłodzoną zupą. Podawać na talerzach. Do każdego talerza włożyć pokrojone na ćwiartki ugotowane na twardo jajko.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher