|
||||||||||
Kurze wątróbkiKrótki opis potrawyzawierają dużo witaminPotrzebne składniki wątróbki drobiowe - 1/2 kg cebula - 2 szt. koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i) tłuszcz - 3 łyżka(i) mąka - 2 łyżka(i) sól Etapy przyrządzania1
Wątróbki obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu.Na tym samym tłuszczu podrumienić cebulę pokrojoną w plasterki.Wątróbkę i cebulę włożyć do garnka,podlać szklanką gorącej wody,dodać koncentrat pomidorowy,posolić i dusić 15 minut.
Jak podawać?z kaszą jęczmienną lub ziemniakami i surówką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|