|
||||||||||
zupa brzoskwiniowaKrótki opis potrawyaromatyczna zupaPotrzebne składniki brzoskwinie - 6 szt. szalotka - 40 dag papryczka chili - 1 szt. rozmaryn,tymianek,liść laurowy - po 1 gałązce półwytrawne wino białe - 10 ml śmietana - 20 ml sok brzoskwiniowy - 450 ml masło - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Papryczkę przekroić na połówki,oczyścić i drobno posiekać tak samo zrobić z szalotką.Na maśle zeszklić obie te rzeczy.Dodać 1/3 szklanki wody,wino i tymianek rozmaryn i liść laurowy i brzoskwinie wcześniej umyte i dusić przez kilka minut.Wyjąć owoce i usunąć pestki,dodać śmietanę,sok brzoskwiniowy i wszystko zmiksować.Podawać po ostygnięciu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|