babka marmurek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: monikof
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszna babka . Z tej porcji wychodzą 2 babki

Potrzebne składniki

• jajka - 8 szt.
• mąka tortowa - 2 szkl.
• cukier - 3/4 szkl.
• cukier waniliowy - 1 duży op.
• olej - 1 szkl.
• proszek do pieczenia - 2 czubate łyżeczka(i)
• kakao - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Składniki podzielić na pół. Z jednej części zabrać 1 łyżkę czubatą mąki i w to miejsce dać łyżkę kakao. Przygotować najpierw ciasto jasne: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać. Dodać zółtka, olej, mąkę z proszkiem. Ciasto ciemne przygotowujemy tak samo jak jasne tylko na końcu dodajemy kakao. 2 korytka na babkę wykładamy folią aluminiową i wylewamy na przemian ciasto jasne i ciemne robiąc patyczkiem esy - floresy
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: monikof
monikof
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (9)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher