|
||||||||||
babka marmurekKrótki opis potrawypyszna babka . Z tej porcji wychodzą 2 babkiPotrzebne składniki jajka - 8 szt. mąka tortowa - 2 szkl. cukier - 3/4 szkl. cukier waniliowy - 1 duży op. olej - 1 szkl. proszek do pieczenia - 2 czubate łyżeczka(i) kakao - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Składniki podzielić na pół. Z jednej części zabrać 1 łyżkę czubatą mąki i w to miejsce dać łyżkę kakao.
Przygotować najpierw ciasto jasne: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać. Dodać zółtka, olej, mąkę z proszkiem.
Ciasto ciemne przygotowujemy tak samo jak jasne tylko na końcu dodajemy kakao.
2 korytka na babkę wykładamy folią aluminiową i wylewamy na przemian ciasto jasne i ciemne robiąc patyczkiem esy - floresy
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|