|
||||||||||
Mięsny keks z paprykąKrótki opis potrawymięsne pysznościPotrzebne składniki mieszane mięso - 800 g czerwona i żółta papryka - 1 szt. mozzarella - 250 g czosnek - 1 tymianek posiekany - 1 łyżka(i) gałązki rozmarynu - kilka pieprz i sól olej - 4 łyżka(i) musztarda - 2-3 łyżka(i) ketchup - 2 łyżka(i) jajko - 2 szt. białko - 1 Etapy przyrządzania1
Czosnek posiekać i razem z papryką pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju.Wymieszać z mozzarellą,mięsem jajkami,musztardą,ketchupem i tymiankiem.Doprawić solą i pieprzem.
Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia i dokładnie wypełnić ją masą wcześniej przygotowaną.
Wierzch keksu wyrównać nożem i posmarować roztrzepanym białkiem,obłożyć gałązkami rozmarynu.Przykryć papierem do pieczenia.
Keks wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec przez godzinę .15 minut przed końcem pieczenia temperature zmniejszyć do 200 stopni.Wyjąć i podać pokrojone w plastry.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|