ogórki po meksykańsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: monikof
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne ogórki na przystawki

Potrzebne składniki

• ogórki gruntowe - 2,5 kg
• sól - 4 łyżka(i)
• czosnek - 1,5 główki
• olej - 8 łyżka(i)
• ocet - 1,5 szkl.
• chili - 2 płaskie łyżeczka(i)
• cukier - !/2 kg

Etapy przyrządzania

1
Ogórki umyć, pokroić wzdłuż na 4 lub 8 częsci i zasypać solą. Wymieszać i zostawić na 6 godz. Po tym czasie odlać sok, posypać chili i zmiażdżonym czosnkiem.Polać olejem. Zagotować ocet z cukrem i wrzącym płynem, polać. Wymieszać wszystko i zostawić na 12 godz. Następnie przełożyć w słoiczki i zalać zalewą, która zostanie. Bez gotowania odstawić do piwnicy, komórki lub spiżarni.

Uwagi

pracochłonne- ale warto! Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: monikof
monikof
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (9)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher