ogórki kiszone

Aktualna ocena: 0
dodany przez: monikof
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

szybki przepis na kiszenie ogórków

Potrzebne składniki

• zielone ogórki gruntowe - wg uznania
•  sól - 2 łyżka(i)
• woda - 1 l
• czosnek - 2
• koper - 1 szt.
• liść wiśni - 1-2 szt.
• liść lub kawałek chrzanu

Przydatne akcesoria

weki

Etapy przyrządzania

1
Zagotować wodę z solą ( 2 łyżki soli na litr wody). W tym czasie umyć ogórki. Do słoika na dno włożyc 1 koper i poukładać ogórki, dodać 2 ząbki czosnku, chrzan i liść wiśni. żalać gorącą wodą z solą. W zależności od liczby słoików czynność powtórzyć. Zamknąć weki i odstawić na pare dni- będą małosolne lub na dłużej- kiszone.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: monikof
monikof
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (9)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher