Kurczak duszony w ziołach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smakowite danie z kurczaka

Potrzebne składniki

• kurczak - 1 kg
• rozmaryn mielony - 1 łyżka(i)
• tymianek - 1 łyżka(i)
• sok z cytryny - 1 łyżka(i)
• ząbki czosnku - 2 szt.
• masło - 2 łyżka(i)
• kieliszek białego wytrawnego wina
• cebula - 1 szt.
• sól

Etapy przyrządzania

1
Kurczaka natrzyj solą,ziołami,skrop sokiem z cytryny,i odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.W rondlu stop masło,zrumień na nim kurczaka,dodaj drobno pokrojoną cebulę i roztary czosnek.Chwilę smaż,podlej białym winem i duś pod przykryciem ok. godziny.Kurczaka podziel na porcje,polej sosem i podaj z makaronem,ryżem lub frytkami i sałatą.

Jak podawać?

z makaronem,ryżem lub frytkami i sałata Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher