sos do ryb

Aktualna ocena: 0
dodany przez: SylwiaLilianna
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

sos do ryb

Potrzebne składniki

• 1/2 szkl. bulionu
• 1/2 szkl.mleka
• 1 łyżka mąki
• po 1 łyżeczce 3-5 sosów (np.: musztarda, chrzan, wasabi, sos sojowy)
• 1 łyżeczka soku z cytryny

Etapy przyrządzania

1
Mąkę wymieszać z zimnym mlekiem, dolać do gorącego bulionu i odparować do połowy obiętości na małym ogniu stale mieszając by się nie przypaliło.Dodać po łyżeczce wybranych sosów, podgotować jeszcze chwilę ciągle mieszając.Sos odstawić na parę minut, a następnie dodać sok z cytryny i wymieszać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher