Filety drobiowe z fasolk±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

danie z drobiu

Potrzebne składniki

• ryż - 10 dag
• sól pieprz
• marchewka - 25 dag
• rosół instant
• zielona fasolka szparagowa - 30 dag
• filety z piersi z kurczaka - 40 dag
• margaryna - 2 dag
• wytrawne białe wino - 1/4 l
• masło - 3 dag
• zasmażka błyskawiczna

Etapy przyrządzania

1
Ryż wsypać do osolonego wrz±tku, gotować 20 minut
2
Marchew i fasolę oczy¶cić, pokroić na kawałki. Dusić warzywa 15 minut w małej ilo¶ci lleko osolonego wrz±tku.
3
Filety umyć, osuszyć, pokroić, przyprawić sol± i pieprzem
4
Rozgrzać na patelni margarynę, podsmażyć mięso na złoty kolor
5
Zalać winem i rosołem, dusić na małym ogniu 3-4 minuty. Sos zagę¶cić 2 łyżeczkami zasmażki błyskawicznej, ponownie zagotować, przyprawić.
6
Warzywa ods±czyć, umie¶cić na talerzu. Polać stopionym masłem. Na jerzynce ułożyć filety, polać sosem. Podawać z ryżem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)