|
|||||||||
Filety drobiowe z fasolk±Krótki opis potrawydanie z drobiuPotrzebne składniki ryż - 10 dag sól pieprz marchewka - 25 dag rosół instant zielona fasolka szparagowa - 30 dag filety z piersi z kurczaka - 40 dag margaryna - 2 dag wytrawne białe wino - 1/4 l masło - 3 dag zasmażka błyskawiczna Etapy przyrządzania2
Marchew i fasolę oczy¶cić, pokroić na kawałki. Dusić warzywa 15 minut w małej ilo¶ci lleko osolonego wrz±tku.
5
Zalać winem i rosołem, dusić na małym ogniu 3-4 minuty. Sos zagę¶cić 2 łyżeczkami zasmażki błyskawicznej, ponownie zagotować, przyprawić.
6
Warzywa ods±czyć, umie¶cić na talerzu. Polać stopionym masłem. Na jerzynce ułożyć filety, polać sosem. Podawać z ryżem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |