|
||||||||||
Karkówka zapiekana z cebuląKrótki opis potrawybardzo smaczna potrawa z mięsaPotrzebne składniki karkówka bez kości - 60 dag cebula - 25 dag ser żółty - 25 dag majonez - 150 ml sól,pieprz zielenina do posypania Etapy przyrządzania1
Pokrój karkówkę na plastry grubości 1 cm.Blachę w piekarniku wysmaruj olejem i ułoż na niej plastry karkówki.Następnie pokrój cebulę i utrzyj na grubych oczkach żółty ser.Każdy plaster mięsa posyp solą,pieprzem,i pokrojoną cebulą.Następnie każdy kotlet posmaruj łyżką majonezu,posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do tem.160 stopni.Piec 40 minut.Po upieczeniu karkówkę posyp zieleniną.
Jak podawać?z surówką z czerwonej kapusty i gotowanymi ziemniakami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|