|
||||||||||
kolorowe kapelusikiKrótki opis potrawypieczarkiPotrzebne składniki pieczarki twaróg oliwki cebula kurkuma awokado koncentrat pomidorowy Etapy przyrządzania1
Wybieramy pieczarki średniej wielkości,
odcinamy nóżki, wydrążamy środki
i pieczemy w piekarniku kilkanaście minut,
a po ostudzeniu wypełniamy pastą.
Proponuję na bazie sera twarogowego
zrobić pasty w różnych kolorach,
wtedy efekt wizualny będzie wspaniały.
A więc do sera, który łączymy ze śmietaną
lub oliwką dodajemy posiekaną cebulkę,
pieprz i sól – to będzie pasta biała.
Gdy dodamy do twarogu koncentrat pomidorowy –
otrzymamy pastę czerwoną.
Zielony kolor pasty uzyskamy,
mieszając twaróg ze zmiażdżonym avocado.
A piękny złoty kolor pasty otrzymamy,
gdy do twarogu dosypiemy kurkumy.
Można te maleńkie miseczki z pieczarek,
wypełnione różnokolorowymi pastami
przybrać jeszcze paseczkami zielonej,
czerwonej i żółtej papryki oraz oliwkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|