|
||||||||||
Sos majonezowo-jabłkowyKrótki opis potrawyPodawac do zimnych przekasek.Potrzebne składniki szklanka majonezu duze kwaskowe jablko pol straka papryki konserwowej 2 łyżki gęstej smietany łyzka posiekanej natki pietruszki cukier i sok z cytryny do smaku sól , pieprz Etapy przyrządzania1
Majonez dokladnei wymieszac najpierw z keczupem,a potemz jogurtem, sokiem pomaranczowym i skoeim grejpfrutowym. Przyprawic do smaku sola i pieprzem.
2
Jabłko umyc, obrac i zetrzec na tarce o duzych otworach, dodac drobna pokrojona papryke, natke, majonez i smietane. Wszystkie skladniki wymieszac. Sos doprawic sola, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|