|
||||||||||
Gulasz z fasoląKrótki opis potrawydanie jednogarnkowePotrzebne składniki karkówka - 75 dag obrane pomidory - 1 puszka(i) biała fasola z włoszczyzną - 1 puszka(i) cebula - 2 średnie szt. olej - 2 łyżka(i) suszony majeranek - 1 łyżka(i) pieprz i sól - do smaku por - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Mięso umyć i pokroić w kostkę.Cebule obrać i pokroić na cząstki.Olej rozgrzać w garnku i przesmażyć na nim porcjami mięso i cebulę.
Pomidory rozdrobnić i dodać z sokiem do mięsa.Fasolę wylać na sitko i przepłukać wodą i osączyć,potem dodać do gulaszu i doprawić wszystko solą i pieprzem.
Gulasz dusić pod przykryciem około 45 minut. Por oczyścić i pokroić na kawałki.Dodać około 15 minut przed końcem gotowania.Jeszcze raz doprawić. Gulasz powinien być pikantny ale niezbyt ostry.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|