krem cytrynowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

szybki i tani deser

Potrzebne składniki

• jajka - 4 szt.
• cytryna - 1 duża szt.
• cukier - 8 łyżeczka(i)
• żelatyna - 2 łyżeczka(i)
• skórka cytrynowa

Etapy przyrządzania

1
Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę aż cukier się rozpuści.W międzyczasie namoczyć żelatynę w niewielkiej ilości zimnej wody.Napęczniałą żelatynę zagotować i przestudzić. Do żółtek dodać sok z cytryny i startą skórkę,wymieszać a następnie ubite na sztywną pianę białka. Całość delikatnie wymieszać i wlać żelatynę nie przerywając mieszania.Wlać do salaterek. Stężały krem można podawać z bitą śmietaną i ćwiartkami cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher