|
||||||||||
Pieczeń rzymska z fasolkąKrótki opis potrawypieczeńPotrzebne składniki czerstwa bułka - 1 szt. cebula - 3 szt. pieczarki - 25 dag sól pieprz olej - 4 łyżka(i) papryka mieszane mięso mielone - 80 dag jajka - 2 szt. rosół - 1/4 l majeranek ziemniaki - 60 dag biała fasola - 2 puszka(i) pomidory - 2 szt. ząbek czosnku tymianek Etapy przyrządzania1
Bułkę namoczyć
2
3
Pieczarki z cebulą dodać do mięsa z odciśniętą bułką i jajkami, przyprawić solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Uformowac pieczeń, piec 50 minut w temp 200 C
5
Obrać, pokroić w plasterki. Smażyć 10 min na patelni na 2 łyżkach oleju. Posypać solą i pieprzem.
7
Wrzucić fasolę, zalać rosołem, dusić 5 minut. Dodać posiekany tymianek i pokrojone w kostkę pomidory, dusić 3 minuty.
8
Przełożyć z pieczenią na półmisek, ziemniaki podawać osobno.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|