Jaja z łososiem w galarecie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wielkanoc
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Przystawka na Wielkanoc

Potrzebne składniki

• jaja - 4
• majonezu - 2 łyżka(i)
• wędzony łosoś - 8 plasterków
• wywar warzywny - 1 szkl.
• żelatyna - 2 łyżeczka(i)
• cytryna
• pomidor
• natka pietruszki

Etapy przyrządzania

1
Jajka ugotować na tardo, obrać i przekroić na pół. Na wszystkie połówki nałożyć po pół łyżeczki majonezu. Każdą owinąć plastrem łososia i ułożyć na półmisku (zawinięciem do dołu by się nie rozpadło). Przybrać pomidorami pokrojonymi w cienkie ćwiartki, plasterkami cytryny i pietruszką. Wywar z warzyw doprawić do smaku, wlać do rondelka i zagotować, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Ostudzić i polać nią jajka. Wstawić do lodówki :)

Jak podawać?

Z sosem chrzanowym Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher