Flaczki wołowe z imbirem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne i pożywne danie

Potrzebne składniki

• flaczki wołowe - 1 kg
• pęczek suszonej włoszczyzny
• cebula - 1 szt.
• olej - 2 łyżka(i)
• bulion drobiowy - 1 l
• majeranek - 1 łyżka(i)
• vegeta - 1 łyżeczka(i)
• pieprz - 1/2 łyżeczka(i)
• mąka - 1 łyżka(i)
• starty imbir - 1/2 łyżeczka(i)
• mielona czerwona papryka - 1 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Flaczki wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 10 minut.Odcedzić,opłukać i obgotować,następnie odcedzić.W dużym garnku podsmazyć na oleju posiekaną cebule.Dodać włoszczyznę i chwilę smazyć razem.Warzywa oprószyć mąką,zasmażyć,lekko zrumienić.Do składników w garnku dodać flaki.Całość zalac bulionem i gotować na małym ogniu ok.pół godziny.Przyprawić solą,pieprzem ,papryką,majerankiem,vegetą i imbirem.

Jak podawać?

z pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher