|
||||||||||
Klopsiki w groszkuKrótki opis potrawyPotrawe podawac z ryzem , posypana natka.Potrzebne składniki 30 dag miesa mielonego jajo czerstwa kajzerka 2 łyżki posiekanego koperku 40 dag wyluskanego zielonego groszku szklanka wody 2 plaskie łyzki masła łyzka mąki 2 łyzki pisekanej natki pietruszki sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Groszek zalac woda i gotowac z odrobina soli. Mieso mielone wyrobic jak najdokladniej z jajkiem, namoczona i odcisnieta bulka, sola,pieprzem i koperkiem. Formowac niewielkie klopsiki i wkladac je do gotujacego sie groszku. Gotowac powoli ok.20 mn pod przykryciem. Utrzec mąke z tluszczemi dodac do sosu, zagototowac, jesli trzeba - doprawic sola.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|