Zupa rybna z porem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
5 PLN
Kaloryczność:
200 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowa i dietetyczna

Potrzebne składniki

• dowolna ryba morska - 50 dag
• marchewki - 2 szt.
• czerwona papryka - 1 szt.
• mały por - 1 szt.
• listek laurowy - 1 szt.
• sok z cytryny - 1 szt.
• pieprz - szczypta(y)
• natka pietruszki - 1 łyżka(i)
• śmietana - 1/2 szkl.
• mąka - 1 łyżka(i)
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Marchewkę i por pokroić w plastryRybę umyć i osuszyć.Paprykę oczyścić i pokroić w kosteczkę.Do garnka przełożyć warzywa i zalać 6 szklankami wody.Dodać listek laurowy,sól,pieprz,ugotować wywar.Włożyć pokrojoną rybę i gotować 10 minut na małym ogniu.Mąkę wymieszać ze śmietaną i przełożyć do zupy.Zagotować/cały czas mieszając/.Przyprawić sokiem z cytryny,solą i pieprzem.Udekorować natką.

Jak podawać?

Jako pierwsze danie Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher