Fasolowa przekąska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
5 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

łatwa w przygotowaniu i smaczna.Podstawowy składnik to fasola.

Potrzebne składniki

• biała drobna fasolka - 30 dag
• ząbki czosnku - 6 szt.
• mielony kminek - 1/2 łyżeczka(i)
• mielona czerwona papryka - 1/2 łyżeczka(i)
• suszony cząber - 1/2 łyżeczka(i)
• sól - szczypta(y)
• cukier - szczypta(y)
• sok z cytryny - 1 łyżka(i)
• oliwa - 3 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Umytą fasolkę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie.Następnego dnia ugotować,a gdy będzie miękka,osączyć na sicie.Roztarty z solą czosnek wymieszać z kminkiem,papryką,solą,cukrem,sokiem z cytryny i oliwą.Osuszoną fasolkę polączyć z posiekanym cząbrem,polać sosem,wymieszać i lekko schłodzić.
2
Umytą fasolkę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie.Następnego dnia ugotować,a gdy będzie miękkaosączyć na sicie.Roztarty z solą czosnek wymieszać z kminkiem,papryka,solą,cukrem,sokiem z cytryny i oliwa.Ostudzoną fasolkę połączyć z posiekanym cząbrem,polać sosem,wymieszać.Schłodzić.

Jak podawać?

schłodzoną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher