|
||||||||||
Sałatka hawajska w ananasieKrótki opis potrawysałatkaPotrzebne składniki ananas - 1 szt. 2 grube i 6 cienkich plastrów wędznej piersi indyczej pieczarki - słoik (425 ml) szparagi - 2 słoiki (po 580 ml) mandarynki - 1 puszka(i) majonez - 1/2 słoika jogurt - 3/4 pojemnika (15 da groszek - 10 dag sól pieprz sok z cytryny curry Etapy przyrządzania1
Ananas przekroić wzdłuż. Odrzucić twardy rdzeń, pozostały miąższ pokroić w kostkę. Grube plastry piersi indyczej pokroić w kostkę. Odsączyć pieczarki, szparagi i mandarynki. Sok z mandarynek pozostawić. Odłożyć 18 szparagów, pozostałe pokroić. Majonez utrzeć z jogurtem i 4 łyżkami soku mandarynkowego, przyprawić. Odłożyć 6 pieczarek i 12 mandarynek. Pozostałe grzyby i mandarynki wymieszać ze szparagami, anaasem, groszkiem, piersią i sosem. Zawinąć po 3 szparagi w jeden cienki plasterek piersi indyczej. Ozdobić pozostałymi mandarynkami, pieczarkami, majonezem. Połówki ananasa napełnić sałatką, umieścić na półmisku razem ze szparagami
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|