|
||||||||||
Sałatka hawajska w ananasieKrótki opis potrawysałatkaPotrzebne składniki ananas - 1 szt. 2 grube i 6 cienkich plastrów wędznej piersi indyczej pieczarki - słoik (425 ml) szparagi - 2 słoiki (po 580 ml) mandarynki - 1 puszka(i) majonez - 1/2 słoika jogurt - 3/4 pojemnika (15 da groszek - 10 dag sól pieprz sok z cytryny curry Etapy przyrządzania1
Ananas przekroić wzdłuż. Odrzucić twardy rdzeń, pozostały miąższ pokroić w kostkę. Grube plastry piersi indyczej pokroić w kostkę. Odsączyć pieczarki, szparagi i mandarynki. Sok z mandarynek pozostawić. Odłożyć 18 szparagów, pozostałe pokroić. Majonez utrzeć z jogurtem i 4 łyżkami soku mandarynkowego, przyprawić. Odłożyć 6 pieczarek i 12 mandarynek. Pozostałe grzyby i mandarynki wymieszać ze szparagami, anaasem, groszkiem, piersią i sosem. Zawinąć po 3 szparagi w jeden cienki plasterek piersi indyczej. Ozdobić pozostałymi mandarynkami, pieczarkami, majonezem. Połówki ananasa napełnić sałatką, umieścić na półmisku razem ze szparagami
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|